Vraag je verzekeringsattesten nu zelf aan
Gezondheid

Vraag je verzekeringsattesten nu zelf aan!

 

​Binnenkort op reis? Tijdens de vakantieperiode kunnen er onvoorziene gebeurtenissen plaatsvinden, waardoor je snel toegang tot je verzekeringsattesten nodig hebt. Wist je dat je vanaf nu zelf je verzekeringsattesten kan beheren en aanvragen, wat je meer vrijheid, gemak en gemoedsrust geeft.

​​​Wat is een verzekeringsattest?


Een verzekeringsattest is een document dat bewijst dat je een geldige verzekering hebt voor de periode die op het attest wordt vermeld. Het bevat belangrijke informatie zoals de naam van de verzekerde, de dekkingsdatums en de soorten dekkingen die je hebt.

Wanneer is een verzekeringsattest nodig?​

Een verzekeringsattest kan in verschillende situaties nodig zijn:

  • Wanneer je naar het buitenland reist, eisen steeds meer landen een verzekeringsattest als bewijs dat je medische kosten gedekt zijn. In sommige landen en voor bepaalde visumaanvragen is dit strikt noodzakelijk.
  • Wanneer je overstapt naar een nieuwe werkgever, moet je een verzekeringsattest kunnen voorleggen. Zonder een verzekeringsattest kan je worden beschouwd als een hoger risico, wat kan leiden tot hogere verzekeringspremies.

Hoe vraag ik mijn verzekeringsattest aan?


Heel simpel! Met MyAG Employee Benefits heb je altijd en overal toegang tot je eigen attesten en dat van aangesloten familieleden.

  1. Meld je aan op My AG Employee Benefits, beschikbaar via de app of op desktop.
  2. Ga naar de tegel 'Gezondheidszorgen' en klik op 'Mijn verzekeringsattesten'.
  3. Kies voor de optie 'Een attest aanvragen', geef de reden aan waarom je het attest nodig hebt en klik vervolgens op 'Een attest aanvragen'. Van zodra wij alle informatie ontvangen, zal het attest zichtbaar zijn onder 'Mijn attesten bekijken'.

 hc-attesten-nl.png

Wil u de nieuwe functie in de MyAG Employee Benefits app bekijken? Het is mogelijk dat u daarvoor eerst de app moet updaten. U kan de recentste versie downloaden in de App Store of via Google Play Store.

Vragen?


Aarzel niet om de volgende 'How to'-pagina op onze website te raadplegen.