ongeval
Gewaarborgd inkomen

Uit het leven gegrepen: ongeval

Tom: valt van de ladder tijdens het verbouwen

​De ladder stond niet heel stabiel, want Tom is eraf gevallen. Na een zware operatie aan zijn rug moet hij minstens 3 maanden platte rust houden. De kosten van de operatie worden gelukkig terugbetaald door de hospitalisatieverzekering via zijn werkgever. Maar wat met het inkomensverlies tijdens zijn arbeidsongeschiktheid?

Goed verzekerd, ook zonder privé-ongevallenverzekering

Tom heeft nooit een privé-ongevallenverzekering afgesloten. Gelukkig voorziet zijn werkgever via de verzekering gewaarborgd inkomen in een extra inkomen. Dankzij deze verzekering ontvangt Tom maandelijks een bedrag op zijn rekening, bovenop de wettelijke tussenkomst bij arbeidsongeschiktheid.

De verbouwingen liggen nu wel even stil, maar Tom kan zich rustig richten op zijn herstel zonder zich zorgen te maken over zijn financiële toestand.

Tom is IT-manager in de chemiesector. Met een maandsalaris van 5.000 euro bruto zal hij – na een wachttijd van 1 maand – een extra inkomen van 2.200 euro1 bruto krijgen via de verzekering gewaarborgd inkomen, bovenop de wettelijke tussenkomst.

 

Tip: Wil je ook weten of je via AG Employee Benefits recht hebt op een rente bij arbeidsongeschiktheid – en meer specifiek bij een privé-ongeval? Meld je dan snel aan op MyAG Employee Benefits via jouw computer of app.

 

Illustratief voorbeeld.