ernstig-ziek
Gewaarborgd inkomen

Uit het leven gegrepen: zware ziekte

Yacine: vecht tegen kanker

​Hoewel de chemo aanslaat en hij aan de beterhand lijkt, moet Yacine nog vaak naar het ziekenhuis. Hij vecht ondertussen al 14 maanden tegen kanker en is tijdens zijn ziekte thuisgebleven. Gelukkig zonder financiële zorgen: zijn hospitalisatieverzekering betaalt de dure behandelingen terug, ook los van een ziekenhuisopname, en zijn verzekering gewaarborgd inkomen zorgt voor een degelijk inkomen.

​​Geen financiële zorgen dankzij het gewaarborgd inkomen

Yacine werkt al 20 jaar bij hetzelfde bedrijf en schopte het tot sales manager. Maandelijks verdient hij 5.000 euro bruto. Yacine en zijn vrouw Katrien, die werkt als hogeschooldocente, hebben 2 kinderen.

Dankzij de RIZIV-tussenkomst en de verzekering gewaarborgd inkomen behoudt Yacine het eerste jaar van zijn arbeidsongeschiktheid ongeveer zijn volledige inkomen. Vanaf het tweede jaar, wanneer het RIZIV rekening houdt met zijn gezinssituatie en hij nog maar 40% (of 2.000 euro) krijgt, vult de rente uit de verzekering gewaarborgd inkomen dit bedrag aan met 2.686,46 euro1 per maand.

Wat bij deeltijdse hervatting van het werk?

Als Yacine deeltijds opnieuw aan het werk zou gaan, blijft hij – afhankelijk van zijn werkregime – een extra inkomen ontvangen via de verzekering gewaarborgd inkomen. Als verzekerde bij AG Employee Benefits kan hij het exacte bedrag eenvoudig terugvinden door zich aan te melden op MyAG Employee Benefits, via zijn computer of app.

Verzekering premievrijstelling stelt de toekomst van je gezin veilig

Ondanks het positivisme van de dokters, maakt Yacine zich zorgen om zijn gezin. Hij treft alle voorbereidingen voor als hij zou overlijden. Dankzij de verzekering premievrijstelling die zijn werkgever afsloot, blijft Yacine ook tijdens zijn arbeidsongeschiktheid genieten van de overlijdensdekking. Dat betekent dat zijn gezin een overlijdenskapitaal krijgt als hij overlijdt.

Bovendien zorgt deze verzekering ervoor dat het aanvullend pensioen van Yacine verder wordt opgebouwd. Zonder deze verzekering zou zijn gezin geen recht hebben op het overlijdenskapitaal en zou de financiering van zijn aanvullend pensioen tijdens de arbeidsongeschiktheid stoppen.

 1 Illustratief voorbeeld.