burn-out
Gewaarborgd inkomen

Uit het leven gegrepen: burn-out

Mia: lange tijd thuis

​Mia is één van de beste, meest enthousiaste medewerkers van haar bedrijf. Plots gebeurt wat niemand zag aankomen: ze wordt geveld door een burn-out. Andermaal het bewijs dat een burn-out iedereen kan overkomen. Maar hoe moet het nu verder?

​Geen financiële zorgen dankzij de verzekering gewaarborgd inkomen

Gelukkig heeft Mia dankzij haar werkgever een verzekering gewaarborgd inkomen. Zo heeft ze alvast geen financiële zorgen en kan ze focussen op haar herstel. Via MyAG Employee Benefits​ opent ze online haar dossier.

Korte tijd later wordt Mia uitgenodigd om deel te nemen aan een re-integratietraject dat haar begeleidt bij de terugkeer naar de werkvloer. Mia is blij verrast dat er samen met haar alles aan wordt gedaan zodat ze zich terug goed in haar vel voelt.

 

Wat houdt het re-integratietraject van AG Employee Benefits juist in?

Gediplomeerde externe partners, gespecialiseerd in de behandeling van stress-gerelateerde aandoeningen, zorgen ervoor dat Mia de juiste begeleiding krijgt zodat ze op een gezonde manier opnieuw aan het werk kan.

Concreet? Dankzij het re-integratietraject kan Mia na 3 maanden terug aan het werk. Ze werkt als consultant voor een communicatiebureau in Antwerpen, en verdient 2.500 euro bruto per maand. Tijdens haar afwezigheid heeft ze zich helemaal op haar herstel kunnen focussen. Dankzij de verzekering gewaarborgd inkomen heeft ze immers geen financiële zorgen: via de verzekering kreeg ze 820 euro1 extra per maand (bovenop de wettelijke RIZIV-tussenkomst van 1.500 euro). Als verzekerde bij AG Employee Benefits kan ze dat bedrag eenvoudig terugvinden door zich aan te melden op MyAG Employee Benefits.

Tip 1: Meld je aan, lees meer over het re-integratietraject en ontdek of je er – net als Mia – een beroep op kan doen. Je vindt er ook het bedrag van je rente. Download de MyAG Employee Benefits app in je app store, zo heb je altijd alle informatie over jouw waarborgen bij de hand. 

Tip 2: Om je re-integratietraject op te starten moet je binnen de 30 dagen je arbeidsongeschiktheid melden aan AG Employee Benefits.


1 Illustratief voorbeeld.