Gepensioneerden die werk maken van hun hospitalisatieverzekering en extralegale voordelen

Wat gebeurt er met mijn hospitalisatieverzekering en mijn andere extralegale voordelen?

 

Als je met pensioen gaat, denk je in de eerste plaats aan het bedrag van jouw groepsverzekering. Maar je mag ook de extralegale voordelen niet vergeten die je via jouw werkgever genoot, zoals jouw hospitalisatieverzekering. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw hospitalisatieverzekering op individuele basis kan voortzetten. En we bespreken ook jouw eventuele andere extralegale voordelen.

​​​​​​​​​​​​​Heb je een hospitalisatieverzekering via je werkgever? ​

Het is best mogelijk dat je tijdens jouw loopbaan via jouw werkgever aangesloten was bij een collectieve hospitalisatieverzekering. Ga je met pensioen, dan kan deze verzekering aflopen. Maar geen nood ...

Om de verzekerden te beschermen, voorziet de wet-Verwilghen in de mogelijkheid om deze beroepsgebonden verzekering op individuele basis voort te zetten. De door jouw werkgever aangeboden hospitalisatieverzekering wordt dan omgezet in een individuele hospitalisatieverzekering. 

Jouw werkgever moet jou binnen de 30 dagen na het einde van jouw arbeidsovereenkomst op de hoogte brengen van dit recht.

Heeft jouw werkgever een collectieve hospitalisatieverzekering afgesloten bij AG?

Als jouw werkgever een hospitalisatieverzekering voor jou heeft afgesloten, kon hij kiezen voor twee soorten verzekeringen.

De hospitalisatieverzekering AG Hospicare​​
 
Als jouw werkgever deze verzekering voor jou heeft afgesloten, kan je deze voortzetten op individuele basis. Zo behoud je je waarborgen die minstens gelijkwaardig zijn aan die van jouw beroepsgebonden verzekering.

Goed om te weten: je moet geen nieuwe medische onderzoeken doen of een medische vragenlijst invullen als je jouw aanvraag binnen de 30 dagen na de beëindiging van jouw beroepsgebonden verzekering indient.

Als je besluit om deze verzekering op individuele basis voort te zetten, dan wordt de hospitalisatieverzekering die je via jouw werkgever genoot een individuele hospitalisatieverzekering AG Care Continuity​.

De hospitalisatieverzekering AG Care Vision​​​​

Als jij of jouw werkgever een verzekering AG Care Vision  hebben afgesloten, kan je die activeren als je met pensioen gaat. Zo behoud je een volledige dekking, zonder medische formaliteiten en volgens de tariefvoorwaarden die in jouw contract zijn vastgelegd.  

Goed om te weten: meld je aan op MyAG Employee Benefits​ om te weten welke hospitalisatieverzekering jouw werkgever voor jou heeft afgesloten. Je vindt de naam van jouw werkgever terug op het platform.  Je kan uiteraard ook meer informatie vragen aan jouw werkgever. 

Hoe kan je jouw hospitalisatieverzekering voortzetten of jouw AG Care Vision activeren?​​

Als je bij AG een hospitalisatieverzekering via jouw werkgever hebt, kan je een offerte voor de voortzetting vragen:


Ik zet mijn hospitalisatieverzekering individueel voort​​


Goed om te weten: dezelfde procedure geldt voor de activatie van jouw verzekering AG Care Vision.


Heeft jouw werkgever geen collectieve hospitalisatieverzekering afgesloten bij AG?

Ook als je geen collectieve hospitalisatieverzekering bij AG had, kan je op individuele basis een verzekering AG Care Hospitalisatie afsluiten. Zo blijf je ook na jouw pensionering profiteren van een volledige dekking. En dat betekent meer gemoedsrust en meer tijd om te genieten van je welverdiende pensioen.
Wat gebeurt er met jouw andere extralegale voordelen? 

Naast jouw groeps- en hospitalisatieverzekering bood jouw werkgever je mogelijk nog andere extralegale voordelen aan, zoals:
  • een abonnement voor het openbaar vervoer
  • een internetverbinding 
  • een gsm
  • een bedrijfswagen
  • een tankkaart

​Vraag bij de voorbereiding op jouw pensioen aan je werkgever meer informatie over het eventuele behoud van deze extralegale voordelen.