Je pensioenfiche bij AG Employee Benefits  


Recent ontving je van AG Employee Benefits een communicatie met daarin een overzicht van je pensioentoezegging. Hieronder geven we je meer details.


Had je al een pensioenfiche ontvangen?

Het is mogelijk dat je in de loop van het jaar verschillende pensioenfiches ontvangt, met verschillende situatiedatums. De pensioenfiche met situatiedatum 1 januari is wettelijk verplicht en bezorgen we je vanaf nu jaarlijks. De pensioenfiche op 1 januari is dus een wettelijke verplichting die je zal toelaten om je gegevens te vergelijken op de website van de overheid.

Hoe kan je dit controleren?

Als je jouw pensioenfiche bekijkt, zie je in het eerste deel in het vet 'Situatie op xx/xx/xxxx'.

Waarschijnlijk is deze datum recenter dan 1 januari. Dit betekent dat voor deze pensioenfiche rekening gehouden werd met de gegevens die op dat moment van toepassing zijn.

Als je de meest recente situatie wil consulteren, controleer je best de fiche met de meest recente situatiedatum. Of kijk vanaf 28 september op onze vernieuwde online tool, waarover je binnenkort meer zal horen.

Waar kan je terecht als je op zoek gaat naar meer informatie over je pensioenfiche?

Eerste stop: je personeelsdienst

De personeelsdienst van je werkgever is het eerste aanspreekpunt als je op zoek bent naar de juiste informatie over je pensioenfiche. Zij kunnen je snel en op maat helpen met je vragen. Aarzel zeker niet om hen te contacteren.

Ook AG Employee Benefits helpt je graag op weg

  • Kijk rond in onze FAQ's
    Is alle informatie over je pensioenfiche niet altijd even duidelijk? Niet meer dan normaal, het is dan ook geen eenvoudige materie. Lees daarom zeker de vaakst gestelde vragen en duidelijke antwoorden die we voor jou gebundeld hebben in onze FAQ-sectie.

  • Leer je pensioenfiche echt begrijpen
    We beseffen best dat de pensioenfiche die je jaarlijks elektronisch of op papier ontvangt niet altijd even duidelijk is. Daarom hebben we voor jou een handige verklarende woordenlijst ontwikkeld, waarin de belangrijkste termen en cijfers uitgelegd staan.

    Bekijk hier de woordenlijst

  • Contacteer ons!
    Bij AG Employee Benefits staan we natuurlijk klaar met specifieke informatie over je groepsverzekering en je pensioenfiche.
    Vul gerust ons online contactformulier hieronder in, en vermeld steeds je kenmerk (identificatienummer o.a. te vinden op je pensioenfiche). Zo kunnen we je vraag gemakkelijker en sneller behandelen.

Wat is het verschil tussen de situatiedatum en de herberekeningsdatum?

De situatiedatum is de datum waarop de berekening van de vermelde bedragen gebeurde. De wet verplicht verzekeraars om jaarlijks een overzicht te geven met de situatie op 1 januari. Op Mypension.be, de pensioenwebsite van de overheid, is de situatiedatum altijd 1 januari. Dit betekent dat de getoonde bedragen steeds je situatie voorstellen op 1 januari van het jaar. 

Op je pensioenfiche vind je de situatiedatum in het eerste deel terug, bovenaan in het vet.

De herberekeningsdatum geeft aan op welke gegevens we ons baseren om de berekening te maken. Deze datum is meestal gelijk aan de situatiedatum omdat de meeste herberekeningen rond het nieuwe salaris gebeuren op 1 januari. Sommige pensioenplannen voorzien echter in hun reglement een herberekeningsdatum verschillend van 1 januari. Wijzigingen na 1 januari die de hoogte van je pensioenkapitaal beïnvloeden (bv. een loonsverhoging), zorgen ervoor dat het bedrag berekend op de herberekeningsdatum zal afwijken van het bedrag op de situatiedatum.

Mijn pensioenfiche: het lijkt wel Chinees!

Op je jaarlijkse pensioenfiche die je – al dan niet elektronisch – ontvangt, wordt gegoocheld met verzekeringstermen die je niet elke dag hoort. Om ervoor te zorgen dat je jouw pensioenfiche kan lezen zonder de weg kwijt te raken, hebben we voor elk type pensioenfiche een verklarende woordenlijst samengesteld waarin de belangrijkste termen en cijfers uitgelegd worden. Je vindt de link naar de woordenlijst onderaan je elektronische pensioenfiche.

Heb je graag een overzicht van de verschillende woordenlijsten? Via deze link vind je alle woordenlijsten.
Heb je een vraag?