De verzekering via je werkgever kan je altijd individueel voortzetten

Als je je werkgever verlaat (bv. na pensioen of ontslag), verlies je soms ook de beroepsgebonden hospitalisatieverzekering. We kunnen je echter meteen geruststellen: de wet-Verwilghen voorziet dat je de verzekering via je werkgever altijd individueel kan voortzetten. Keerzijde van de medaille is dat dit vaak gepaard gaat met een premieverhoging. Deze premiestijging kan je echter opvangen met AG Care Vision.
De individuele voortzetting: AG Care Continuity
individuele voortzetting
Met AG Care Continuity zet je je verzekering in eigen naam verder, met waarborgen die gelijkwaardig zijn aan deze via je werkgever.

​Een individuele voortzetting betekent dat je hospitalisatieverzekering via je werkgever (Hospicare) wordt omgezet naar een individuele hospitalisatieverzekering AG Care Continuity. Je zet de verzekering dus in eigen naam verder, met waarborgen die gelijkwaardig zijn aan deze van je beroepsgebonden plan.  

Als je minstens 2 jaar ononderbroken aangesloten was bij een hospitalisatieverzekering en je vraagt de individuele voortzetting aan binnen de 30 dagen na het verlies van je beroepsgebonden plan, dan hoef je zelfs geen medische vragenlijst in te vullen. Als je dat wenst kan je bij je individuele voortzetting ook kiezen voor een upgrade van je waarborgen (mits invullen van een medische vragenlijst). Je bepaalt dus zelf een deel van je polis, op basis van je eigen behoeften en budget.

Een individuele voortzetting moet altijd schriftelijk aangevraagd worden via het daartoe bestemde document dat je krijgt van je werkgever. Je kan het ook hier downloaden.

Een individuele voortzetting geldt trouwens niet enkel voor jezelf. Je kinderen die niet langer onder jouw dak wonen of 25 jaar geworden zijn, kunnen de verzekering ook op eigen naam voortzetten.

Levenslange zekerheid over de waarborgen en premie van je hospitalisatieverzekering

Zoals gezegd gaat een individuele voortzetting meestal gepaard met een gevoelige stijging van je maandelijkse premie. De premie van je hospitalisatieverzekering wordt namelijk berekend op basis van je leeftijd: hoe ouder je bent, hoe meer je betaalt. Deze toekomstige premieverhoging kan je echter vandaag al grotendeels neutraliseren door een bijkomende verzekering AG Care Vision af te sluiten. Zo bespaar je tot enkele duizenden euro's als je later met pensioen gaat en je hospitalisatieverzekering individueel voortzet.  

Stel, je onderschrijft in 2018 op 35-jarige leeftijd een AG Care Vision. In 2048, je bent dan 65, verlies je je beroepsgebonden verzekering. Op dat moment zal je AG Care Vision omgevormd worden naar een AG Care Hospitalisatieverzekering. Hierdoor betaal je, ook na 2048, slechts het tarief bepaald voor een 35-jarige in 2018 (+ jaarlijkse indexering), en niet het tarief van een 65-jarige in 2048. 

Ook hier geldt weer het voorbeeld van je kinderen die het ouderlijke nest verlaten. Als je al op jonge leeftijd voor hen een AG Care Vision afsluit, zorg je ervoor dat je kinderen altijd kunnen genieten van een volledige hospitalisatieverzekering aan een voordelige premie. Een mooi alternatief op de maandelijkse cent op hun spaarboekje! 

AG Care Vision is echter meer dan het betaalbaar houden van je individuele hospitalisatieverzekering. Na het verlies van je beroepsgebonden verzekering wordt je AG Care Vision omgezet naar AG Care Hospitalisatie, de meest uitgebreide individuele hospitalisatieverzekering op de markt. Bovendien geldt deze omzetting levenslang! 

Je blijft dus levenslang verzekerd tegen medische kosten, en dit aan een echt voordeeltarief.

individuele voortzetting
Dankzij AG Care Vision blijf je levenslang verzekerd aan een voordeeltarief.
Ook vandaag al beschermt AG Care Vision jou en je gezin
individuele voortzetting
AG Care Vision is een volledig én uniek concept op de markt!

Wie een AG Care Vision afsluit, denkt nu al aan wat morgen zal brengen. Maar wist je dat deze verzekering voor jou en je gezinsleden ook vandaag al heel wat in petto heeft?  

Zodra je AG Care Vision onderschrijft, krijg je aanvullende voordelen bovenop je beroepsgebonden verzekering. Je AG Care Vision betaalt de medische kosten terug die buiten de verzekering via je werkgever vallen, maar die wel gedekt zijn door de waarborgen van AG Care Vision. Denk bv. aan het gebruik van bepaalde prothesen zonder wettelijke tussenkomst van je ziekenfonds of kosten voor de behandeling van een zware ziekte die niet opgenomen werd in je beroepsgebonden plan. Tot slot profiteer je ook van extra bijstand in het buitenland.  

Geïnteresseerd? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte op continuation@aginsurance.be, of download de flyer.

 

Deze pagina bevat algemene informatie over verzekeringsproducten van AG Insurance. Voor deze verzekeringsproducten gelden uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden gesteld aan het verzekerd risico. De juiste omvang en looptijd ervan lees je in de contractvoorwaarden. Deze algemene voorwaarden kan je hier terugvinden.