zwanger
Gewaarborgd inkomen

Uit het leven gegrepen: zwangerschap

Anne: 8 maanden gelukkig zwanger

De geboorte komt dichterbij en Anne bereidt zich voor op haar bevalling. Ze is goed verzekerd via haar werkgever, want haar hospitalisatieverzekering dekt de medische kosten van de ziekenhuisopname. Maar, hoe behoudt ze haar financiële zekerheid tijdens de moederschapsrust?

De wettelijke moederschapsuitkering

Anne valt immers meteen terug op de wettelijke moederschapsuitkering, een vervangingsinkomen dat het ziekenfonds betaalt tijdens het moederschapsverlof.

Hoe hoog de uitkering is, hangt af van het salaris en de periode:
• De eerste 30 dagen van de moederschapsrust is de uitkering 82% van Annes loon.
• Vanaf de 31e dag krijgt Anne een uitkering gelijk aan 75% van haar geplafonneerde loon.

 

Extra steun met de verzekering gewaarborgd inkomen

De verzekering gewaarborgd inkomen die Annes werkgever voor haar afsloot, beperkt haar inkomensverlies. Afhankelijk van de wachttijd, zal Anne dankzij deze verzekering een extra rente krijgen, bovenop haar wettelijke uitkering.
 
Concreet? Anne werkt op de marketingafdeling van een grote firma in Mechelen. Ze verdient 3.000 euro bruto per maand. Dankzij de verzekering gewaarborgd inkomen zal ze bovenop de wettelijke tussenkomst 530 euro1 bruto extra per maand krijgen. Als verzekerde bij AG Employee Benefits kan zij dat bedrag eenvoudig terugvinden door zich aan te melden op MyAG Employee Benefits via haar computer of app.

 

1 Illustratief voorbeeld.